A kreativitás a kulcsszó ezekben az esetekben is - merjünk kilépni a komfortzónánkból!

Sokan vágynak arra, hogy legyen egy levegős, nyitott terük otthon. Ezt nemcsak társaságházi panelekben hanem tulajdonképpen az összes típusú háznál előszeretettel kérik a leendő tulajdonosok. Hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Összenyitott konyha-étkező,  konyha-nappali vagy ezek variánsaival találkozhatunk leggyakrabban. Mivel így sokkal nagyobb teret kapunk, van helyünk “játszani” azaz dekorálással, különböző praktikus megoldásokkal még inkább élhetővé, szerethetővé varázsolhatjuk otthonunkat. De valóban jó megoldás ez, ha ekkora terünk van?

A leggyakrabban elkövetett hiba az, hogy nincs egy origónk, azaz egy pont, ahonnan kiindul minden. Így azt az érzetet kaphatjuk, hogy egy óriási térben vagyunk, ahol elveszünk, sokkal inkább egy hall-hoz hasonlít, mintsem egy adott élettérhez. Ez amiatt van, hogy nincs felosztás és minden egybefolyik.
Hogyan válasszuk széjjel?

Falpanellel!
Ahol szeretnénk, hogy legyen választóvonalunk azt a falat dekorálhatjuk falpanellel, így kapunk egy látható de mindeközben “láthatatlan” választást, ami jót fog tenni az adott térnek. Nyilván minden otthonnak megvan a maga stílusa és jellemző stílusjegyei így érdemes ilyen falpanelben gondolkozni. Rusztikusabb, merevebb az otthonunk jellemző stílusa? Fahatású vagy parafa panelekkel játszhatunk, mozaikozhatunk például. Ezeket a paneleket gyerekjáték felhelyezni, nem szükséges hozzá sem szakember, sem óriási szakértelem, tehát ezzel nemcsak időt, hanem pénzt is spórolhatunk.  A kreativitás a kulcsszó ezekben az esetekben is - merjünk kilépni a komfortzónánkból! 

Második leggyakrabban elkövetett hiba, ahogy fent is említettük, hogy az adott otthon stílusa nem egységes, hanem sokféle stílus keveredik helyiségről helyiségre. Ez zavaró lehet, ezért próbáljunk egy színséma szerint dolgozni azaz színben megegyező vagy passzoló elemekkel dolgozzunk, ezekhez igazítva a kiegészítőket, bútorokat és a fal színét

A konyha szokott az első helyen szerepelni, mikor felmerül, hogy nyitottabb térre van szükség. Ahogy szó esett már róla, a konyha-nappali-étkező hármasa alapvetően egy jó ötlet lehet abban az esetben, ha ezeket egy szintre tudjuk hozni. Ha a konyhánk modern, hightech, króm megoldásokkal készült akkor ezt a vonalat kellene végigvezetni az említett két másik teren is - ha még csak a tervezési folyamat elején járunk azaz nincs kész a konyhánk sokkal könnyebb dolgunk van, mert így minden formálható még. Ha már kész a konyhánk egy fokkal nehezebb dolgunk van, de ez sem lehetetlen.  Ha a konyha alapszíneit átvisszük a nappaliba és az étkezőbe akkor nyert ügyünk van - falpanelekkel (akár csak egy falra is!), dekorációs elemekkel, kisebb bútorokkal akkor érzékelhető lesz a harmónia és a nyitott tér valóban egységessé válik.

Minden otthon individuális - mi pedig törekszünk arra, hogy ne törjük meg ezt az egyediséget!
Látogassa meg weboldalunkat, hogy több ezer falpanel közül válogasson - ha pedig inspirációra van szüksége látogassa meg Pinterest oldalunkat!

https://www.kerma.hu/falpanel-blog/