Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Modern falvédők a gyártótól!

A falvédő használata nem új keletű dolog, de most egy olyan megoldást mutatunk, mely nem csak ezen funkcióját látja el, hanem mellette nagyon dekoratív is.

A falvédő használata nem új keletű dolog, de most egy olyan megoldást mutatunk, mely nem csak ezen funkcióját látja el, hanem mellette nagyon dekoratív is.

Az otthon melege

A kellemes lakótér mindenki számára fontos, hiszen életünk jelentős részét, otthonunkban töltjük. A falak is otthonunk részei, melyeknek a dekorálására mutatunk egy praktikus és hasznos falburkolat megoldást: a falvédőt!

A falvédő használata nem újdonság

Akik egy kicsit már idősebbek, azok biztosan emlékeznek a különböző megoldásokra, melyek annak idején az ágy mellé kerültek!
Volt itt minden: beszegett padlószőnyeg, horgolt, vagy hímzett alkotások, patchwork munkák, steppelt textilek és még ki tudja mennyi minden! Természetesen voltak és lesznek dekoratív megoldások, de a design mellett fontos még a funkcionalitás is!
Most egy ilyen falvédőt szeretnénk bemutatni Nektek. 

KERMA műbőr falpanelekből kialakított falvédő

A Kerma Design talán már sokak számára ismert név, hiszen már közel 10 éve forgalmaznak és gyártanak különböző falpaneleket, design falburkolatokat. Az egyik ilyen kedvelt termékük a cég által kézzel készített Kerma műbőr falpanelek.

Ezekből a falpanelekből több minden készíthető, például ágyvégek, előszobafal dekorációk, tv falak és természetesen falvédő is.
Még több ötlet: ITT

Nem kell hozzá semmilyen különleges szerszám, vagy szaktudás

A legjobban az szerethető benne, hogy a panelek szakember nélkül, akár házilag is felrakhatóak! 

Nincs többé hideg fal!

Ha Te is szeretnél egy Kerma falvédőt, akkor a rendelés legegyszerűbb módja, ha választasz a kész falvédők közül az alábbi linkre kattintva: KERMA falvédők.

Itt egy folyamatosan bővülő választékot találsz 200×75 cm méretben, különböző színű műbőrből kialakított mintákban. Ha szeretnéd a színeket élőben is látni megrendelés előtt, akkor kattints ide, az INGYENES műbőr színmintákért!

A kipostázott minták között, biztosan megtalálod a neked megfelelő színt!

Megvilágítva

Nagyon dekoratív megoldás még a LED világítással kiegészített falvédők. Ebben az esetben a falpanelek nem közvetlenül a falra, hanem egy szélességében kisebb, fa hordozóra vannak rögzítve. Így lehetőség van LED csík elrejtésére, annak kialakítására.

1 szónak is 100 a vége

Praktikus, dekoratív, hőszigetelő, hangszigetelő, könnyen felrakható, tisztítható, több mint 100 szín, egyedi méretben is, ez a KERMA falvédő!

Forrás: Golden Harmony magazin. Eredeti cikk itt: https://goldenharmony.hu/ismet-divatba-jott

kerma design falvédő

Tovább

Néhány gondolat a mosókonyháról...

Fontos, hogy a háznak legyen egy pontja, ahol akár szusszanhat is az ember - bizony, sokaknak ez a mosókonyha! A száradó ruhák illata, az öblítő, a mosógép vagy a szárítógép monoton hangja ad pár percnyi megnyugvást - anyukák, kinek ismerős?

A mosókonyha funkcionális tér, tehát érdemes így is alakítani. Ha megoldható, akkor beépített szekrényekkel, beépített mosógéppel és szárítógéppel sok helyet spórolhatunk meg, továbbá a vasalódeszkát is beépítethetjük, ezzel is trükközve a helyhasználattal. Ne feledkezzünk el a polcok használatáról sem - ha van még plusz hely, akkor érdemes ez a
lehetőséget is észben tartanunk - ide kerülhetnek a különböző mosószerek,mosóporok, öblítők, vasaláskönnyítő szerek.

Azért mert funkcionális tér, nem szükségszerű hogy unalmas is legyen - a fehér, a matt, neutrális színek mellett igenis bátran kísérlezhetünk! Elsőnek is, határozzuk meg azokat a színeket esetleg mintákat amelyekkel dolgozni szeretnénk - ha ezek megvannak, akkor jöhetnek az ötletek: a szekrényeket egyszerűen átfesthetjük a kívánt színre, vagy ha ennél egyszerűbb és gyors megoldásokra vágyunk, akkor használhatunk öntapadós fóliát, amit könnyedén tisztán tarthatunk illetve bármikor át is fóliázhatjuk más színűre/ mintájúra.

A falakon ha csempe burkolatok találhatóak, szintén használhatunk öntapadós fóliát, nem kell új csempét vennünk - PVC dekor panelekkel is dolgozhatunk, amiket bátran ráragaszthatunk a már meglévő csempénkre. Mivel ezeket gyerekjáték felhelyezni, időt és pénzt is spórolhatunk, nem beszélve arról,hogy ezen apró módosításokkal teljesen más érzetet és stílust is adhatunk az adott helyiségnek. Ha a falakon nincsenek csempék vagy egyéb falburkoló elemek, akkor is
alkalmazhatunk falpaneleket - könnyen vágható, alakítható és tisztántartható modellekről beszélünk, amelyeket az adott falfelülethez tudunk igazítani és felrakásuk nem igényel ebben az esetben sem szakembert, így egyetlen nap alatt átvarázsolhatjuk a mosókonyhánkat. A FlexWall és Regul pvc falburkolatok akár házilag is felrakhatóak, nem kell hozzá szakember se! Több mint 170 mintában elérhető dekorációs megoldás, amivel gyorsan és könnyedén újjá varázsolhatjuk a falakat! A falakra, vagy a bútorok és különböző felületek dekorálására pedig széles választékban elérhetőek nálunk a Gekkofix és egyéb öntapadós tapéták. Nagyon jó választás még a szintén öntapadós, de szivacsos anyagú MAJA 3D-s falburkolatok. 

Ha ragaszkodunk a dekorációhoz, vászonképeket is tehetünk a falra - ez már csak olyan utósimitásként, hangulat kiegészítésként. A padlóra kerülhet könnyen tisztán tartható szőnyeg, vehetünk különböző kosarakat, tárolókat - ezeket ha nem találunk színben egyezőket, könnyedén lefóliázhatjuk. A padló pedig lehet a most divatos vinyl burkolat akár, mely számos helyen kapható. Mi a DIEGO burkolatait ajánljuk! 

Webáruházunkban a mosókonyha felújításához mindent megtalál - öntapadós fóliák (matt, fényes), falpanelek és a rögzítéshez szükséges ragasztókat is megtalálja nálunk. Inspirációért látogassa meg Pinterest weboldalunkat, ha pedig a kész eredményt elküldi számunkra, mi közzétesszük Facebook oldalunkon!

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA

Kapcsolódó cikkek

 

Tovább

Street Style a nappalidba!

falburkolat  faldekoráció lakberendezés stílus designAki szereti a hangulatos, kicsit undergroundos vonalat, annak a street style-al is megéri kísérleteznie. A hatás nem marad el: a füstös new yorki utcák, vagy a bronxi negyed egy kis szelete egész más hangulatot ad majd.

Mi jut eszünkbe a new yorki utcákról? Graffitik, plakátok, vörös téglás épületek, sárga taxik,modern és régi stílusú épületek találkozása, neon fények és persze a nyüzsgő, élettel teli, vibráló hatás.

A falakat dekorálhatjuk falpanelekkel, akár kifejezetten hexagon alakú falpaneleket helyezhetünk fel elszórtan - ezek lehetnek textilbőrrel burkolt darabok vagy hexagon formájú kép. Ha ragaszkodunk a téglamintához, akkor különböző PVC, öntapadós tapétát is
feltehetünk: egyszerű,praktikus és olcsó megoldás, sima falfelület szükséges hozzá és egy kis kézügyesség mindössze! Ehhez dekorációnak jöhet egy graffitizett vásznon, egy Andy Warhol-féle Marilyn Monroe replika plakát vagy akár egy világító neonfelirat. A füstös hatás
kedvéért matt fekete, vagy sötétbarna bútorokkal tudnánk elképzelni az összhatást. Ha nem matt fekete az asztalunk, de mindenképp úgy gondoljuk, hogy alakjában passzolna a nappalihoz ismét segítség lehet a matt fekete öntapadós fólia használata.

falburkolat  faldekoráció lakberendezés stílus design

Ehhez passzolnak a bőr ülőgarnitúrák illetve a fából készült dekorációs elemek - ha szeretnénk hogy egy apró vibrálás is teret kapjon, dekoráció gyanánt vegyünk egy élénksárga vezetékes telefont! Persze, nem kötelező darab, hogy telefont válasszon az ember - ha van olyan dekorációs tárgyunk, ami a szívünkhöz nőtt megoldható, hogy sárga
neon festékkel lefújjuk - egyedi lesz és mégis személyes!

falburkolat  faldekoráció lakberendezés stílus design

Ha túl keménynek érezzük az összhatást, hiányoljuk a melegséget vegyünk díszpárnákat és olyan párnahuzatot válasszunk hozzájuk, ami lehetőleg puha anyagú - akár velúr, vagy műszőrme jellegű. Nyugodtan kísérletezzünk! Ezt akár megtoldhatjuk egy kerek szőnyeggel is a kanapé előtt vagy a dohányzóasztal alá.

falburkolat  faldekoráció lakberendezés stílus design

falburkolat  faldekoráció lakberendezés stílus design

streetstyle-t nem nehéz lemodellezni saját otthonunkban csak egy kis tervezésre van szükség: a végeredmény pedig egyenesen magával ragadó lesz!

Minden stílushoz tudunk falburkolatot ajánlani! Tudjátok: Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA!

falburkolat  faldekoráció lakberendezés stílus designfalburkolat  faldekoráció lakberendezés stílus design

falburkolat  faldekoráció lakberendezés stílus designfalburkolat  faldekoráció lakberendezés stílus design

Kapcsolódó cikkek

Tovább

Polisztirol falpanelek! Típusok, előnyök, hátrányok

A lakberendezés világában mindig igyekszünk megtalálni és megismerni az újdonságokat, hiszen ezeknek köszönhetően maradhat modern a belsőépítészet világa. A polisztirol falpanelek nem csak modern, de könnyen telepíthető megoldást jelent a lakberendezés terén.

EPS polisztirol anyagból készült tömör mintázatú dekor elemek olyan helyre alkalmazzuk ahol nem érheti közvetlen fizikai sérülés. Kiválóan alkalmazhatjuk nappaliban, Tv falnak, hálószobában és bármilyen dekor felület kialakításához. 

mérete: 60 x 60 cm

vastagsága: 3 cm 

szín: natúr (festhető)

rögzítése: ragasztással 

Előnye:

  • festhető

  • vágható

  • folyamatos a mintája

  • könnyű anyag

  • hő és hangszigetel

  • készleten lévő minták 2-3 munkanapon belüli kézbesítése

Hátránya:

  • sérülékeny

  • néhány minta szállítási ideje kb. 2 hét

  • csak belterekben alkalmazható

Minta katalógus: mywall-katalogus.pdf

Polistar

XPS polisztirol anyagból készül vákuum formázással, így a panelek hátulja üreges. 

Olcsó és praktikus megoldás elsősorban a mennyezet és a falak dekorálásához.

mérete: 50 x 50 cm (m2-re rendelhető)

vastagsága: 0,5 cm 

szín: natúr (festhető)

rögzítése: ragasztással

Előnye: 

  • festhető

  • vágható

  • könnyű kivitelezés és modern megjelenési forma

  • modern

Hátránya:

  • sérülékeny

  • a mintája nem lesz folyamatos

  • szállítási ideje kb. 2 hét

  • csak beltéren

Minta katalógus: polistar-katalogus.pdf

Marbet 

Dekoratív falpanel típus polisztirolból. A panelek előnye, hogy a minta folyamatos, így a toldások megfelelő eldolgozásával egy egybefüggő mintázatot kapunk.

mérete: 96 x 48 cm

vastagsága: 1-2 cm mintától függően

szín : natúr (festhető)

rögzítése: Soudal 50A

Előnye:

  • festhető

  • vágható

  • egybefüggő minta

  • házilag is felrakható

  • dekoratív

  • mintája vízszintesen vagy függőlegesen is kivitelezhető

Hátránya:

  • sérülékeny

  • oldószeres anyagokkal szemben nem ellenálló

  • csak beltéren 

Decortena

Különböző formák és mintákban kapható polisztirol burkoló elemek.

A minta olyan kiegyensúlyozott, hogy bármely helyiségben sikeresen díszíthetsz vele teljes falakat vagy egy kívánt felületet.

mérete: mintától függő

vastagsága: 1,5 cm 

szín: natúr (festhető)

rögzítése: ragasztással

Előnye: 

  • dekoratív

  • könnyű súly

  • házilag felrakható

  • könnyen vágható

  • tömör polisztirol

  • festhető

Hátránya:

  • sérülékeny

  • csak beltérre alkalmazható

Stikwall

A StikWall dekorpanelek olyan falpanelek, melyeket gyorsan és könnyedén össze tudunk szerelni, akár házilag is, különösebb szakértelem, vagy szerszámok nélkül is.

mérete: 120 x 50 cm vagy 120 x 30 cm, illetve 100 x 16 cm

vastagsága: 1 cm

szín: színezett 

rögzítése: ragasztással 

Előnye: 

  • természetesen megjelenés

  • hang és hőszigetelő

  • nedvesség álló

  • kültérre is alkalmazható

  • ellenáll a baktériumoknak és gombáknak

  • jól illeszthető

  • gyors és tiszta kivitelezés

  • karbantartást nem igényel

Minta katalógus: stikwall-katalogus.pdf

Hexo flokkolt panelek

A flockolás, vagy magyarul műbársonyozás, velúrozás, pelyhesítés egy különleges felületkezelési technika. 

mérete: 60 x 60 cm

vastagsága: 3 cm mintától függően

szín: színezett

rögzítése ragasztással

Előnye:

  • modern megjelenés

  • nem igényel felület kezelést

  • könnyű felhelyezés

  • illeszthető

  • folyamatos minta

  • hangszigetelő, csúszásgátló és rezgéscsillapító hatás 

Hátránya:

  • 8 szín

  • nem igazán vágható a flokkolt bevonat miatt

Reméljük, hogy e néhány jellemző alapján tudtunk segíteni a választásban!

 

Tovább
12
»
0 db

kermadecor

blogavatar

“Egy idő múltán minden ház tükrözi lakói személyiségét.” Stephen King

Utolsó kommentek