A nemzetközi tervezők és gyártók a covidos időszakban se tétlenkedtek, így a lakberendezésben is hozott újdonságokat ez az év! Ezek egyike az egyre népszerűbb bordázott, vagy más néven lamellás falpanelek.

Webáruházunk, mely már több mint 9 éve működik, folyamatosan új és újabb falburkolat ötletekkel, különböző falpanelekkel bővül. Ezek a falburkolatok olyan praktikus és dekoratív megoldások, melyekkel még szebbé tehetjük otthonunkat. Az idei év egyik újdonsága a LAMELLA faburkolatok.

Lamella falburkolatokkal igazán egyedi megoldásokat érhetünk el. Egy összességében egyszerű falburkoló elemről van szó, hiszen egy 2,9x4cm méretű és 275cm hosszú lécről beszélünk. Ezekből a lécekből tudjuk kialakítani a kívánt faldekorációt. Nincs más dolgunk, mint a léceket egymástól egyenlő távolságban rögzíteni. A lécek közötti távolságot mi határozhatjuk meg ízlés szerint. A lécekhez tartozik egy rögzítő borda, ami egy vékonyabb fa léc. Ezt kell először a falra rögzíteni. A fogadó fal típusától függően ez lehet ragasztással, vagy szegelve, illetve csavarozva is. A dekor lamellákat erre a rögzítő bordára kell majd ragasztani.

Lamella panelek 25 különböző színben és dekorban kaphatóak. Így mindeki találhat magának megfelelő színt. A panelekből készülhet hálószoba ágyvég dekoráció, falvédő, tv fal, illetve rakhatjuk előszobába, nappaliba, étkezőbe is. A panelek erősek, nem sérülékenyek és könnyen tisztíthatók. Az anyaguk egy fóliázott HDF anyag, mely a bútoriparból már jól ismert.

MEGNÉZEM A LAMELLA PANELEKET: LAMELLA

A Lamella falburkolatokhoz nagyon hasonló, a szintén bordázott mintákból álló LEER falpanelek is. Ezek szélesebb táblákban kaphatóak és az az előnyük, hogy a natur színű panelek bármilyen színre festhetőek. Ezt a típusú falpanelt is ragasztással tudjuk rögzíteni a falhoz. 

MEGNÉZEM A LEER PANELEKET: LEER

A lamellás, bordázott falpanelek nagyon jól kombinálhatók például Kerma műbőr falpanelekkel előszobában, vagy a hálószobában is, illetve jól mutat a látszóbeton hatású gipsz, vagy beton falburkolatokkal együtt alkalmazva.

A dekoratív lamellák előnyei

A falécek ragyogó módon hangsúlyozzák minden belső tér jellegét. Függőleges formájuknak köszönhetően optikailag nagyítják a teret. Ezen túlmenően hangszigetelő képességüknek köszönhetően pozitív hatással vannak a helyiség akusztikájára. A lécek felszerelése minimális erőfeszítést igényel, de az a hatás, amelyet a munka elvégzése után érünk el, lélegzetelállító!

Melyik belső térben lehet a  lamellát használni?

prémium lécek kiváló választás bármilyen szobatípushoz. Tökéletesen illeszkednek a modern megoldásokhoz, megtörve az ipari vagy skandináv trendek súlyosságát. A fa szintén tökéletesen harmonizál a klasszikus belső térrel, miközben hangsúlyozza annak egyedi jellegét. A lamellák magas esztétikája azt jelenti, hogy ezeket gyakran falburkolatként választják olyan helyiségekben, mint nappali vagy hálószoba. Vagyis a bordázott lamellás falburkolatokat bármilyen stílushoz jól alkalmazhatjuk belső terekben, legyen az lakás, iroda, étterem, kávézó,  hotel, vagy bármilyen jellegű épület. A lamellákat nem csak falra, hanem mennyezetre is rakhatjuk, vagy készülhet belőle térelválasztó is.

Tudjátok, ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA